La venda de vehicles elèctrics i híbrids creix a Mataró

Els concessionaris destaquen que en el darrer any han matriculat fins a un 30% més de cotxes d'aquestes característiques

Els cotxes estan considerats un dels agents més importants de contaminació ambiental. Per aquest motiu, cada vegada són més els conductors i les conductores que aposten per una mobilitat més sostenible. La tendència de consum està canviant i la compra de vehicles elèctrics i híbrids creix, també a Mataró. Segons els concessionaris, la venda d'aquest tipus d'automòbils ha augmentat fins a un 30% respecte a l'any 2022.

Jordi Piñol, cap de vendes d'Automòbils A.R. Motors: Amb relació a l'any anterior, s'ha apujat entre un 25% i un 30% la venda de vehicles que anomenen electrificats i que englobarien els elèctrics, els híbrids i els híbrids endollables

Tot i que la demanda va a l'alça, els cotxes amb motors de gasolina continuen liderant les matriculacions a la ciutat. El dièsel, en canvi, únicament es manté fort en segments com ara els cotxes comercials i industrials. Conscients que l'automoció avançarà cap a l'electrificació del sector, un dels grans problemes per popularitzar aquest vehicle continua sent el preu. D'aquí l'aposta de moltes marques per fabricar models més assequibles amb l'objectiu de no perdre quota de mercat. Un altre dels reptes també passa per millorar l'autonomia d'aquests cotxes, i per ampliar la infraestructura de recàrrega pública, que encara és insuficient.

Daniel Ferrer, assessor de vendes de Motorsol: Si volem evolucionar com volen els estaments, que els vehicles siguin sostenibles i ecològics, hem de tenir una xarxa pública de càrrega amb més opcions, perquè no tothom pot tenir a casa carregadors, plaques i bateries. Fins que aquesta xarxa pública no evolucioni més, baixin els costos de tot, no podrem expandir-nos al mercat quant a quota de mercat de vehicle elèctric i híbrid.

A banda de l'aposta per una tecnologia més verda i neta, el revulsiu definitiu que ha ajudat a incrementar les vendes ha estat la necessitat de disposar de les etiquetes que permeten circular en les anomenades zones de baixes emissions.

Jordi Piñol, cap de vendes d'Automòbils A.R. Motors: La gent el que busca sobretot és l'etiqueta mediambiental, per entrar a les ciutats grans com Barcelona o com aviat posaran a les ciutats de més de 50.000 habitants, que tindran restringida l'entrada en les zones de baixes emissions. Els cotxes que no tinguin aquest distintiu no podran entrar a la ciutat.

Malgrat la incertesa generalitzada existent entre els que volen adquirir un cotxe i l'encariment de l'energia, les perspectives per aquest any són positives. Els concessionaris de la ciutat apunten que la previsió per aquest exercici en l'àmbit general és que les vendes s'incrementin un 6% i que el percentatge de cotxes elèctrics i híbrids també pugin perquè la gamma de models ha de créixer més.

Noticies relacionades