La venda de roses a domicili, una via pels floristes per salvar Sant Jordi

Amb la decisió d’aplaçar la celebració de Sant Jordi a l’estiu, era una incògnita saber com reaccionaria la població el 23 d’abril i si mantindria la tradició de regalar roses i llibres.

La realitat és que pel que fa als floristes, aquests estan desbordats. Seguint l’exemple de les pastisseries durant l’època de les mones, més de 160 professionals de la flor segons el Gremi de Floristes, han optat per oferir la possibilitat de fer arribar les roses a domicili. La seva proposta és senzilla. El client fa la compra online o per telèfon i enlloc d’anar a recollir la rosa, la rep a casa seva. El cert és, que l’estratègia ha donat els seus fruits i molts floristes de Mataró i del Maresme tenen l’agenda saturada d’encàrrecs des de fa dies. Un exemple és el de la Cooperativa La Mata Jardiners. 

A diferència d’altres anys, les roses que es distribuiran durant la diada són, majoritàriament, de procedència nacional. En condicions normals, amb les que es cultiven a casa nostra no n’hi ha prou i s’ha de recórrer a mercats com el colombià, l’equatorià o l’holandès. Aquesta vegada però, a causa del tancament de fronteres i la conseqüent afectació sobre el transport, els floristes han apostat per gènere de proximitat. Segons en Joan Sanmiquel, florista del Maresme, el principal problema amb el que s’han topat és que a mesura que s’apropava la data, la demanda ha estat superior a l’oferta.

La rosa vermella continuarà sent el producte estrella d’aquest Sant Jordi. El preu de la flor acompanyada de la tradicional espiga oscil·la entre els 6 i els 14€ i de la mateixa manera que s’ha fet una crida perquè es comprin els llibres només a través de les llibreries, els floristes han volgut fer la mateixa petició. Consideren que és poc solidari que hi hagi persones que venguin roses en establiments no autoritzats. 

Per la seva banda, el Gremi de Floristes vol mantenir l’esperit de la diada i ha proposat guarnir el balcons amb dibuixos o elements relacionats amb Sant Jordi. Aquelles persones que hi vulguin participar, poden fer una fotografia al seu balcó decorat i penjar-la a Instagram amb l’etiqueta #santjordialsbalcons. Les 10 publicacions que aconsegueixin més m’agrades fins el dia 26 d’abril, rebran un lot de llibres infantils. 

Informa: L.Sanmiquel