×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

La sinistralitat laboral al Maresme puja un 6% en un any

Nou augment de la sinistralitat laboral al Maresme. Les darreres dades de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal corroboren una tendència a l’alça dels accidents a la feina durant el segon trimestre del 2017. En aquests tres mesos, es van comunicar més de 920 sinistres, el que representa un increment del 6% respecte l’any anterior. La majoria dels accidents van ser de pronòstic lleu, però també dues persones van perdre la vida mentre treballaven. La consellera delegada de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme (CCM), Alícia Rodríguez, apunta a l’augment de l’activitat econòmica com a causa de l’increment de possibilitats que es produeixin més accidents.

De l'informe, destaca la masculinització de la sinistralitat laboral, tenint en compte que les dades mostren que els homes pateixen accidents en tots els sectors en els que estan ocupats, especialment el sector serveis i el de la construcció, on predomina precisament el gènere masculí.

D’altra banda, Alícia Rodríguez, assegura que caldrà observar el tipus de contractació dominant al llarg del 2017. Segons les dades de l’any passat, la major part de contractes van ser temporals. Una temporalitat que, segons Rodríguez, pot provocar manca de temps i recursos per atendre la prevenció de riscos laborals.

Les dades determinen que en el segon trimestre de l’any s’ha doblat la xifra de morts en accidents laborals, passant d’una a dues d’un trimestre a l’altre i elevant a tres el nombre de víctimes mortals en accident laboral al Maresme durant 2017. Pel que fa a l’índex que relaciona el número d’accidents per cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social,  el Maresme es manté al capdavant de la província de Barcelona i Catalunya en accidents laborals.