La Setmana de l'Economia Social i Solidària posa en valor el cooperativisme

Es fan 33 activitats fins el dia 9, que inclouen tallers, visites a cooperatives, rutes guiades pel patrimoni històric cooperatiu i una festa familiar al Cafè Nou

Una imatge d'arxiu d'activitats d'economia social i solidària al Cafè de Mar
Una imatge d'arxiu d'activitats d'economia social i solidària al Cafè de Mar

Mataró celebra fins el 9 d’octubre la Setmana de l’Economia Social i Solidària, que proposa 33 activitats per donar a conèixer les diverses iniciatives cooperativistes de la ciutat i promoure aquesta model emprenedor entre la població, que inclouen tallers per a millorar la gestió de les entitats i accions per a un públic més divers.

BERTA MUNDÓ, coordinadora COOP Maresme

Hem pensat un conjunt d’activitats per arribar a públics diversos. Un dels prioritaris és el jove. En aquest cas estudiants del Tecnocampus per explicar que hi ha altres maneres de fer economia. Hi ha altres activitats que tenen una vinculació més comunitària, més amb les associacions de veïns de la ciutat, per poder donar a conèixer altres maneres de fer economia. Hi ha activitats més obertes a la ciutadania en general per conèixer de primera mà les experiències que ja tenim a la ciutat.

Així, s’inclouen visites per conèixer l’aposta d’autogestió de Can Fugarolas i altres experiències d’economia social de la ciutat o rutes per conèixer el patrimoni històric d’Unió de Cooperadors.  

SERGI MORALES, regidor Ocupació i Empresa Ajuntament Mataró

Crec que hem fet un salt important a la ciutat, justament per la importància que té aquest tema a la ciutat. Crec que potser fins ara no l’havíem posat suficientment en valor. Tenim experiències a Mataró que són referents a Catalunya, començant per la Fundació Unió de Cooperadors, entre l’Ajuntament i Unió de Cooperadors, aquesta cooperativa històrica de la ciutat, a través de la qual hem recuperat el patrimoni històric incautat pel franquisme, posant-lo novament al servei de l’economia social. Amb el Cafè de Mar, que és l’espai de referència del cooperativisme i l’economia social, on hi té la seu l’Ateneu Cooperatiu del Maresme per poder oferir tots aquests serveis, un viver per a tots aquells emprenedors i emprenedores que posen en marxa un projecte inicial.

Les activitats inclouen una festa familiar dissabte a la tarda al Cafè Nou. La Setmana està organitzada per la Taula Transversal d’Economia Social i Solidària de Mataró, formada per cooperatives i fundacions de la ciutat amb la participació de l’Ajuntament de Mataró.