La pandèmia endarrereix 5 mesos les obres del Port

Imatge cedida pel Port de Mataró

La primera fase de les obres del Port de Mataró hauria d’estar acabada a finals d’aquest any. La previsió era haver-la enllestit abans de l’estiu, per evitar comprometre la temporada turística, però la crisi del coronavirus ha obligat a canviar el calendari. En aquest primer tram dels treballs s’actua per remodelar la zona comercial, els accessos i els serveis. Durant la fase 1 del desconfinament es va poder fer un primer pas i enderrocar algunes edificacions en desús de la zona que hi ha just al passeig de locals i restaurants, a l’altura de les terrasses de la part més propera a l'aigua. De moment, els treballs queden aturats per no obstaculitzar l’activitat estiuenca, però es reprendran el mes de setembre, quan s’han de construir nous espais per ubicar-hi activitat econòmica i convertir la zona en un espai familiar.  Margarita Díez, gerent del Port de Mataró, assegura que són unes actuacions llargament esperades.

El port ha anat recuperant de manera esglaonada la seva activitat. Si bé l’ha mantingut en part com a servei essencial durant l’estat d’alarma, ha hagut de restringir l’accés al públic i la major part del seu dia a dia. Amb la fase 1 i la possibilitat de fer esport a l’aire lliure, l’aspecte del Port va començar a recuperar puntualment imatges similars a les d’abans del coronavirus. En aquesta fase 2, s’ha pogut restablir l’activitat dels establiments i activitats nàutiques, a banda de l’accés dels usuaris. La gerent del Port de Mataró, Margarita Díez, assegura que estan satisfets perquè es nota que la ciutat tenia “ganes de mar”.

Tot i que el Port de Mataró ha pogut recuperar la major part de la seva activitat, en aquesta fase 2 de la desescalada, continua desenvolupant-la amb limitacions. La major part d’aquestes passen per la restricció en el dimensionament de les activitats i la capacitat de vaixells i terrasses. La prioritat passa, per la gerència del Port, per ajustar-se a les restriccions legals i també per la conscienciació que ara per ara continuem convivint amb el coronavirus i cal actuar en conseqüència. 

Informa: C.Sánchez