La meitat de les cooperatives del Maresme, afectades per la crisi del coronavirus

A dia d’avui, és difícil saber quantes cooperatives o entitats de l’economia social i solidària faran fallida a causa del coronavirus. Però, segons l’Ateneu Coop Maresme, gairebé la meitat de les 220 cooperatives registrades a la comarca ja han demanat algun tipus d’ajuda. I és que, tot i funcionar amb un model econòmic flexible, la majoria de cooperatives són, en realitat, petites empreses que també depenen de la salut dels mercats.

Per conèixer la situació del sector cooperatiu a la comarca, Coop Maresme està fent, d’acord amb la Xarxa d’Ateneus de Catalunya, una diagnosi del territori. L’objectiu és saber l’afectació real de la crisi i decidir què fer per ajudar el sector, no només ara, sinó quan acabi el confinament. Per aconseguir aquesta informació, Coop Maresme està enviant un qüestionari a totes les cooperatives, tal i com ha explicat la seva tècnica de diagnosi, Andrea Cobo, qui confia que en un parell de setmanes ja podran tenir el resultat de l'estudi.

Des que va començar l’estat d’alarma, l’Ateneu Coop Maresme està oferint, a més a més, suport a les cooperatives i entitats socials i solidàries del Maresme. Els ofereix assessorament si han de demanar ajuts i accés a les moltes formacions online que aquests dies s’estan impartint des de la Xarxa d’Ateneus de Cataluya.

L’Ateneu Coop Maresme dona servei a tot el ram cooperatiu de la comarca, però està integrat només per cinc entitats que segueixen el model de l’economia social i solidària. Aquestes són: l’Esberla, Clack Audiovisual, la Fundació Unió de Cooperadors, Facto Assessors i Musicop.  

Informa: B. Doñate

Imatges: Arxiu i Coop Maresme