La major part de turistes de l’estiu a la comarca són de proximitat

El 75% de pernoctacions són de l’estat espanyol, sobretot de Catalunya, i l’altre 25% procedeixen de l’estranger

La major part dels turistes que han visitat aquest estiu la comarca són de proximitat. Gairebé el 75% del totalde 260.000 turistes que han pernoctat a la Maresme el juliolprovenen del mercat espanyol. D’aquestes tres quartes parts, la majoria, un 82’5%, són d’altres municipis catalans. La resta, una mica més del 25 per cent de les visites,era de procedència internacional. El president del Consorci de Promoció Turística del Maresme, Joaquim Arnó, detalla que aquestes dades recullen les nits d’allotjament, però que en realitat, l’afluència de turisme de proximitat és més alta perquè hi ha visites que no passen la nit a la destinació. Una xifra que, de tota manera, és molt més elevada que la d’anys anteriors, quan el turisme estranger representava més del 50% del total de visites al Maresme.

La tendència dels anys anteriors era que el turisme estranger predominés entre les visites de l’estiu a la comarca. Amb la pandèmia, però aquesta distribució de procedències s’ha revertit. Des del Consorci de Promoció Turística consideren que cal aprofitar i consolidar el turisme de proximitat que ha anat arribant aquest any a la comarca per sumar-lo al que al llarg dels anys es pugui anar recuperant d’altres països.

Els establiments hotelers han acollit unes 160.000 pernoctacions d’estrangers durant el juliol i els càmpings han arribat a les més de 40.000 pernoctacions, una xifra molt més alta que l’any 2020.

Informa: C.Sánchez