La incertesa predomina al sector del tèxtil

Un àmbit productiu que treballa al territori per adaptar-se al nou panorama que ha deixat la pandèmia

La incertesa predomina avui en dia al sector del tèxtil. Un àmbit amb un llarg arrelament a la comarca i la ciutat. Des d’ASEGEMA, l’Associació d'empresaris de gèneres de punt de Mataró i comarca, asseguren que amb la pandèmia, les empreses més perjudicades estan sent les proveïdores de grans grups de “fast fashion”, però alerten que aquelles amb la capacitat de trobar els seus propis punts de venda també noten els efectes dels tancaments i altres mesures restrictives. El president del gremi, Josep Espígol, assenyala que cal tenir en compte que es tracta d’una afectació global i que, per tant, les empreses que depenen d’exportar els seus productes també viuen una situació complicada.

La pandèmia, les aturades en el sector i els canvis en els hàbits, es traduiran inevitablement en un canvi en els models de consum. Tal com detalla el president de l’Associació d’empresaris de gèneres de punt, Josep Espígol, una de les primeres coses que s’haurà de replantejar és el consum que fèiem fins ara del tèxtil, basat en el “comprar, portar i llençar”. En aquest sentit apunta que des del gremi ja treballen en nous patrons de funcionament, que propiciïn el consum circular i, en definitiva, el reaprofitament.

La crisi del tèxtil, que va portar al tancament de nombroses empreses del sector a Mataró i la comarca, va fer que d’un 50 per cent de les empreses del territori que es dedicaven a aquest àmbit, passessin a dedicar-s’hi només entre el 15 i 18 per cent. De tota manera, el president d’ASEGEMA es mostra convençut que el sector no desapareixerà perquè en molts casos s’ha mantingut l’estructura productiva del tèxtil i perquè hi ha una gran capacitat d’adaptació.

Informa: C.Sánchez

 

Tags: