La falta de professionals dificulta la reactivació de la restauració

La falta d’oferta de professionals contrasta amb l’augment de la demanda. Des del Gremi d’Hostaleria i Turisme expliquen que molts treballadors i treballadores han buscat oportunitats en altres sectors després de molts mesos en situació d’ERTO

Amb menys cursos i menys alumnes, així ha començat el 2022 a l’Escola de Restauració i Cambreria que gestiona el Gremi d’Hostaleria de Mataró i el Maresme. El centre encara no s’ha reactivat després de l’impacte que  ha suposat la pandèmia de la covid i la borsa de treball del Gremi, que sol donar servei a molts establiments del sector actualment es troba pràcticament buida. La manca de personal sempre ha estat un mal endèmic del sector, el que passa ara és que amb les borses buides el problema s’intensifica.

Menys oferta però  també més demanda. Des del Gremi expliquen també que la crisi per la pandèmia ha fet que molts treballadors de l’hostaleria i la restauració hagin buscat oportunitats en altres sectors després de molts mesos en situació d’ERTO. Això fa que ara, un cop recuperada la normalitat, molts d’aquests treballadors ja no estiguin disponibles per tornar al lloc de feina inicial.

Des del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme fan una crida a totes aquelles persones que els agradi el sector i necessitin feina a enviar-los el seu currículum. Asseguren que  les probabilitats de trobar feina són molt altes.

Informa: A.Gual