La FAGEM reclama als candidats del 26-M que adoptin mesures per impulsar l’activitat econòmica

La Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) reclama, de cara a les pròximes eleccions municipals, que els candidats a les alcaldies de les 30 poblacions del Maresme es comprometin a aplicar mesures que impulsin el desenvolupament econòmic de la comarca per fer-la més competitiva i posicionar-la al mapa com un referent de l’activitat econòmica.

Així algunes de les línies d’acció que proposen són, per exemple, en el sector de les energies renovables. Roser Moré, presidenta de la FAGEM, diu que s’ha de treure profit del clima de la comarca i demana als ajuntaments que durant uns anys facilitin una baixada de l’Imposto  d’Activitats Econòmiques i l’Impost de Béns Immobles per a les empreses o particulars que implantin aquest tipus d’energia. Moré demana també que en l’àmbit turístic els municipis s’adhereixin al projecte Viles Florides i que es potenciï el transport públic. Diu que “no pot ser que el trajecte de Vilassar a Barcelona costi el mateix que de Mataró  Barcelona”.

La presidenta de la FAGEM ha explicat que ja ha obtingut resposta de molts candidats. La majoria diuen que comparteixen molts dels punts que proposa l’entitat. Roser Moré demana pel nou govern que ocupi el consistori que mantingui el que han aconseguit durant aquesta legislatura, que és que els professionals com constructors o instal·ladors, que han de treballar dins la ciutat, tinguin facilitats per aparcar a Mataró i no estiguin penalitzats pels càrregues i descàrregues i les zones blaves.

 

Informa: J.Peñaranda

 

 

Tags: