La FAGEM demana que s'exoneri d'impostos els sectors que han hagut de tancar

L'entitat considera que els ICO i ERTO resultes del tot insuficients en el context actual

La Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, la FAGEM, ha adreçat una carta a Foment del Treball, al Consorci de Promoció Turística del Maresme i al Consell Comarcal demanant l’exoneració o rebaixa dels impostos als sectors que s’han vist obligats al tancament per la pandèmia. Negocis de la restauració, gimnasos o de l’oci nocturn pateixen una situació crítica encara que la nova normativa els hagi permès reobrir coincidint amb la proximitat de la campanya de Nadal. La FAGEM també reclama ajudes directes i àgils per aquestes empreses que s’han vist obligades a tancar les seves portes per les restriccions de la COVID-19.

La FAGEM reconeix que les primeres passes de la desescalada seran positives pels negocis que han hagut de tancar durant les darreres setmanes. Un tancament que ha estat nefast per la restauració però esperen que la campanya de Nadal pugui ser positiva i esperen que ho sigui també pel comerç. La incertesa acompanya els temps que vivim però des de la federació esperen que els negocis que han pogut sobreviure puguin remuntar durant els propers mesos.

La FAGEM assegura que durant els primers mesos de la crisi provocada per la pandèmia els ICOS i els ERTOS han estat una solució però reconeixen que a hores d’ara resulten del tot insuficients.

Informa: C.Sánchez