La FAGEM aposta per una ampliació dels ERTOs

La Fagem creu que l’economia s’anirà recuperant sempre i quan es donin una sèrie de circumstàncies, com que no hi hagi rebrots o aquests estiguin controlats, o que les mesures aplicades segueixin sent efectives.  La seva presidenta Roser Moré, explica que el mes de març molts negocis van haver de tancar, obrint un període d’incertesa que no sabien on els portava.

Mesures com els ERTO o els crèdits ICO , han servit com a ajuda per evitar un mal major. Tot i reconèixer els problemes a l’hora de cobrar els ERTO i els generats amb entitats bancàries a l’hora de concedir els ICO, Moré creu que aquestes mesures han estat adequades, i demana una pròrroga pels ERTO i que aquests no es converteixen en ERO’s.

Segons dades que recull l’observatori  de la crisi covid-19 de l’Ajuntament de Mataró a 31 de maig el nombre d’ERTOS a la capital del Maresme era de 10mil220, sense saber quants d’aquests ja s’han cobrat. I l’augment de l’atur registrat entre febrer i maig és d’un 17’3%.

De fet, el 16’3% de taxa d’atur registrada el mes de maig, situa a Mataró com a la 2a ciutat de més de 50 mil habitants de la província de Barcelona amb la taxa d’atur registrada més alta. Per la FAGEM és important no perdre la indústria, que en molts casos ja s’està readaptant a la nova situació.

Per tal d’ajudar en aquest sentit , la FAGEM ha creat un directori d’empreses de la comarca que produeixen – fabriquen o ofereixen des del territori. L’objectiu crear un vincle entre elles, entre oferta i demanda.