La FAGEM adverteix que 'el teixit empresarial està patint'

Roser Moré, presidenta de la FAGEM, diu a l'Entrevista de Mataró Ràdio que les empreses estant afectades 'no només per les conseqüències de la Covid, també per la crisi energètica i la inflació. I els marges cada són més petits'.

Roser Moré, presidenta de la FAGEM, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
Roser Moré, presidenta de la FAGEM, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

Roser Moré, presidenta de la FAGEM (Federació d’Associacions i Gremis Empresarials de Mataró i el Maresme), ha explicat a l'Entrevista de Mataró Ràdio que el teixit empresarial està patint encara les conseqüències de la Covid i ara s'hi han afegit la crisi energètica i la inflació. Això fa que es redueixin molt els marges empresarials i algunes empreses de Mataró i el Maresme no ho podran aguantar i acabaran tancant.

ROSER MORÉ, presidenta FAGEM
El teixit empresarial està patint, no només les conseqüències de la Covid. Ha vingut tot el tema de la crisi energètica i aquest alt nivell d'inflació que estem patint. 
Hi ha empreses que no aguantaran. Aprofitaran jubilacions o aprofitaran, el mateix que ha anat passant passarà. Potser hi haurà empreses que canviaran de mans, però en el sector no hi ha alegria. La situació és complexa. És cert que el tema de les energies està ara fluctuant. Hi va haver un moment que hi havia una pujada exponencial contínua i ara tenim algun respir. Però la realitat és molt dura. Els ERTO hi són, sobretot en el sector industrial. Els dos sectors importants que nosaltres tenim, que serien l'industrial i el turístic, estan impactats per aquests temes. Qualsevol cosa que es faci va en conrtra dels marges. Però els marges cada vegada són més petits. I si a això hi ajuntem el tema de no trobar gent professional i tota una sèrie de coses, fan que s'està patint una situació. I ens agradaria dir que després d'haver aguantat que no hi hagués cap trencadissa, que en algun moment donat hi hagi una certa recuperació. Això és el que ens agradaria.