La calor frena la venda del comerç de Mataró

Tot i que un 70% dels associats al NEM es mostren satisfets amb la facturació d'aquest estiu, asseguren que no ha estat tan bona com la de l'any passat a causa de les altes temperatures.

L'onada de calor d'ara fa una setmana i les altes temperatures viscudes durant tot l'estiu a Mataró han fet frenar la facturació del comerç local, segons Negoci Empresa Mataró. Més d'un 70% dels associats valoren positivament la temporada d'estiu, però no creuen que hagi estat millor que la de l'any passat. De fet, asseguren que la calor no ha propiciat que la gent surti al carrer i tingui la comoditat idònia per comprar.

Xavier Martín, president Negoci Empresa Mataró: "Ha anat bé, estan molt contents, però no ha estat millor que l'any passat per la frenada de les altes temperatures. Durant les hores puntes la gent no s'ha volgut moure de la platja, la piscina o de casa. Nosaltres sempre treballem amb la venda per impuls, perquè si tot és agradable, còmode i estàs relaxat, es propicia la venda".

Per altra banda, aquest estiu ja s'ha vist com Mataró ha començat a adaptar els horaris comercials per atraure el turisme. Si l'any passat obrien al juliol i tancaven a l'agost, aquest any ho han fet al revés i la resposta ha estat molt positiva.

Xavier Martín, president Negoci Empresa Mataró: "Si volem una ciutat turística, comercial, d'oci i cultural, ha d'atreure el turisme. Ens hem d'avançar a aquesta situació. Hi ha alguns associats que ja han canviat les vacances, la rotació del personal, i si abans tancaven a l'agost, ara obren i facturen més que al juliol".

Des del NEM asseguren que aquest ha de ser el model a seguir de cara el futur: Una major oferta a l'agost que convidi al turisme de Barcelona a acostar-se a la ciutat.

 

 

Tags: