La 4a jornada 'Alimenta el teu negoci' impulsa el lideratge femení

“Lideratge conscient en femení”. Sota aquest lema s’ha estructurat aquest dijous la 4a edició de la jornada “Alimenta el teu negoci”, que organitza l’Associació Dóna’t un impuls. Una jornada ja consolidada que manté el mateix objectiu que en les anteriors edicions: ajudar les dones emprenedores a fer créixer els seus projectes empresarials. Amb aquesta edició, s’ha buscat donar eines de lideratge a les dones empresàries perquè puguin emprendre i impulsar els seus propis negocis i projectes. La presidenta de Dóna’t un impuls, Anna de Quirós, creu que el món empresarial ha d’aprendre com lideren les dones. Un lideratge, però, que assegura que primer s’han de creure les pròpies dones.

El percentatge de dones emprenedores a Catalunya se situa gairebé 2 punts per sota del tant per cent d’homes emprenedors. Concretament, la taxa d’activitat emprenedora femenina se situava en un 7,1% l’any 2017, mentre que la masculina va ser del 8,9%. Un fet que s’agreuja si es té en compte la taxa d’abandonament en dones és del 60%, mentre que en homes és del 40%. Unes dades que es desprenen de l’Informe GEM (Global Entrepreneurship Monitor) que elabora el Depertament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona. Tant la presidenta de Dóna’t un impuls, Anna de Quirós, com la regidora de Desenvolupament Econòmic de Mataró, Núria Moreno, creuen que per revertir aquesta situació cal una administració valenta que impulsi lleis que facilitin la igualtat d’oportunitats.

A banda dels parlaments inaugurals, la 4a Jornada “Alimenta el teu negoci” ha comptat amb ponents de coaching i networking, una taula rodona d’exemples d’èxit de lideratge en femení i un taller creixement personal.