L’energia renovable del TubVerd arriba al sector industrial

El Grup Carni Viñals Soler es converteix en la primera empresa que utilitza l’energia renovable procedent del TubVerd per escalfar l’aigua que fa servir per netejar i desinfectar sales, obradors i peces de carn.

Fotografia: tvmataró

Enllestida la connexió entre el TubVerd i el polígon del Cros d’Argentona. Gràcies a aquestes obres, el Grup Carni Viñals Soler ha passat a escalfar l’aigua que fa servir per netejar i desinfectar sales, obradors i peces de carn amb l’energia renovable procedent del TubVerd. Fins fa unes setmanes, les seves calderes funcionaven amb combustibles fòssils com el gas natural o el gasoil. Amb el canvi, no només han quantificat un estalvi econòmic sinó també mediambiental i funcional.

Pol Viñals (director operacions Viñals Soler): Vam optar per l’energia del TubVerd bàsicament perquè dins el nostre pla estratègic de sostenibilitat tenim una agenda per reduir les emissions de CO2. Dins la nostra estratègia, el TubVerd encaixava a la perfecció. La millora més important i significativa és que amb pocs minuts tenim l’aigua a la temperatura que volem.

Viñals Soler s’ha convertit en la primera empresa de fora de Mataró que rep subministrament del TubVerd i, a més, també ha esdevingut la primera que utilitza aquest tipus d’energia per dur a terme la seva activitat industrial.

Albert Floriach (responsable servei TubVerd d’Aigües de Mataró): El que li faltava al TubVerd era incorporar clients industrials que els seus requeriments tèrmics no fossin estrictament per solventar la seva demanda a nivell de climatització de les instal·lacions. En aquest cas podríem estar parlant que s’estalvia més d’un 70% de les emissions de CO2 que tindrien amb una solució convencional com poden ser les calderes.

L’expansió del TubVerd per la ciutat de Mataró continua. Actualment, estan fent una ampliació de la xarxa per l’Avinguda President Lluís Companys, des de la rotonda de la Laia l’Arquera fins a la plaça de Manuel Serra i Xifra. L’objectiu és proporcionar energia a les escoles del Camí del Mig, Torre Llauder, l'escola bressol Tabalet, l'INS Laia l'Arquera, el poliesportiu Eusebi Millan i els camps de futbol del Pla d'en Boet i de Can Xalant. També al CAP El Maresme, la Residència Gatassa i l'industria Torrent i Fills.

El TubVerd proporciona als seus clients energia tèrmica per fer funcionar, per exemple, l’aire condicionat o radiadors. Una energia que es fa arribar a través d’aigua calenta o freda en funció de l’ús que se li hagi de donar. L’aigua calenta s’escalfa gràcies a l’excedent d’energia generat per la depuradora d’aigua i de la incineradora de Mataró. La freda, s’aconsegueix a partir d’unes refrigeradores que consumeixen menys electricitat que les convencionals. L’energia del TubVerd és neta i renovable i, per tant, redueix les emissions d’efecte hivernacle.