L’atur només s'ha reduït un punt a Mataró els últims quatre anys

L’Ajuntament ha destinat aquest mandat 22 milions d’euros a polítiques actives d’ocupació. En aquest temps, el SOM ha assessorat més de 1.400 projectes

El nombre de desocupats a Mataró només ha baixat un 1% els últims 4 anys, passant d’un 12,9% a un 12,08%. Però, per al regidor d’Ocupació, Sergi Morales, es tracta d’una dada positiva, tenint en compte l’afectació de la pandèmia. Ho ha dit aquest dimecres, quan ha fet balanç de les polítiques municipals d’ocupació a pocs mesos del final del mandat.

En concret, si es compara el juny del 2019 amb les de febrer, la xifra de persones assalariades ha crescut un 11,7% i el de les autònomes, un 2,1%. Només en el cas de les empreses la recuperació està sent més lenta, ja que encara estan patint l’impacte econòmic de la Covid-19. Aquesta xifra encara es troba en un 6,4%, per sota del juny del 2019.

L’Ajuntament ha destinat els darrers quatre anys un total de 22 milions d’euros a polítiques actives d’ocupació. Ho ha fet a través del Servei d’Ocupació de Mataró, el SOM. En total, ha prestat assessorament a més de 1.400 projectes d’emprenedoria, que han derivat en 324 empreses i en la creació de 483 nous llocs de treball.    

Informa: B.Doñate