L’atur continua baixant a Mataró tot i la pujada generalitzada

Tot i que a nivell català i comarcal es trenca la tendència a la baixa, les dades de desocupació augmenta a la capital del Maresme, on la taxa d’atur se situa a l’11,72%.

Mataró s’alça com a una de les excepcions que confirmen la regla de l’atur d’aquest mes de juliol. La pujada generalitzada de les xifres de desocupació a Catalunya i el Maresme trenquen una tendència que es mantenia a la baixa des de feia mesos. En canvi, a la capital del Maresme les dades continuen baixant, però ho fan d’una manera més tímida que el mes anterior. En l’últim mes 97 persones han sortit de les llistes de desocupació a la ciutat i, d’aquesta manera, la taxa d’atur se situa en l’11,72%. Traduït en valors absoluts, a Mataró actualment hi ha 7.143 persones sense feina.

Pel que fa al Maresme, l’atur registrat se situa en les 21.004 persones, 104 més respecte al mes anterior. Ara per ara la taxa de desocupació és del 9,59%.

A nivell de Catalunya, el juliol s’ha tancat amb 3.310 persones més a l’atur. Una dada que ha encès totes les alarmes, ja que és el primer cop des del 2010, exceptuant l’any 2019, que l’atur augmenta un mes de juliol. Ho ha fet gairebé un 1%.

Davant d’aquestes xifres, des de PIMEC envien un crit d’alerta i auguren una tardor complicada a causa de l’alentiment de la recuperació econòmica i la crisi inflacionària.