L’atur es redueix a Mataró en gairebé 200 persones aquest juny

L’atur es redueix a Mataró en gairebé 200 persones aquest juny

El mes de juny ha tancat amb una significativa reducció de l’atur a Mataró. La capital del Maresme ha tancat el mes amb 9.957 aturats, 198 menys que el mes anterior. Un descens que contraresta l’increment d’aturats que es va produir el mes de maig. D’aquesta manera, amb aquest descens, la xifra d’aturats de Mataró torna a situar-se a nivells de finals d’abril. Tot i això, la ciutat encara és lluny dels registres que hi havia abans de la crisi del coronavirus. També és lluny de les xifres de fa un any: ara mateix hi ha gairebé 1.900 aturats més a la ciutat que a finals de juny del 2019. Ara mateix, la taxa d’atur a Mataró se situa entorn del 16%.

Al Maresme l’atur també s’ha reduït. Ho ha fet en 231 persones, fent que a 30 de juny hi hagués 29.617 maresmencs apuntats a les llistes de desocupació. A diferència del cas de Mataró, aquest descens no ha anul·lat l’augment del mes anterior i la comarca encara es troba lluny de les xifres de finals d’abril. Al Maresme, el percentatge d’aturats és del 14,4%.

A Catalunya, en canvi, l’atur s’ha incrementat lleugerament durant el mes de juny. Ara mateix hi ha 485.019 persones desocupades, 1.870 aturats més que a finals de maig.