L’Ateneu Cooperatiu del Maresme vol créixer aquest 2018

Ateneu Cooperatiu,

Donar a conèixer i impulsar l’economia social, el tercer sector i les cooperatives és l’objectiu de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme. La iniciativa en àmbit local i comarcal, que arriba a la segona edició, és promoguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. Aquesta vegada però, vol fer un pas endavant i per això busca expandir-se per la comarca més enllà del Cafè de Mar de Mataró per treballar conjuntament amb totes les iniciatives referents a l’economia social i solidària que ja s’impulsen des de les administracions.

Tot i que aquesta segona edició sigui liderada per la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i no pas per l’Ajuntament de la capital del Maresme com la darrera vegada, els projectes i les accions que s’impulsen des de l’ateneu s’adrecen a les mateixes persones. Sobretot emprenedors, projectes emergents, associacions, cooperatives i entitats de l’economia social, gestories i assessories, persones aturades o treballadors d’empreses properes al tancament. És per això que a la taula territorial de situació de l’ateneu d’aquest curs hi ha assistit prop d’una trentena de persones. A banda, des de l’Ateneu consideren que la formació en l’àmbit educatiu és fonamental per seguir incidint en el foment de l’economia social i solidària. Escoltem Berta Mundó, coordinadora de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme.

L’Ateneu Cooperatiu del Maresme forma part d’un projecte molt més global, la Xarxa d’Ateneus Cooperatius, format per 14 ateneus a tot el territori català i més de 130 entitats públiques i privades amb experiència en aquest sector.

 

Informa: M.Gómez