L'èxit de la formació en pagesia a les Cinc Sénies fa preveure una segona edició

La primera edició del curs "Arrelem", destinat a joves entre 18 i 25 anys, posa el punt i final aquest 26 de març amb una vintena de participants

L’èxit del projecte ‘Arrelem’, un curs de Mataró Jove de formació en el sector agroecològic, obre la porta a una segona edició. Una vintena de joves d’entre 18 i 25 anys han format part de la primera edició del curs professionalitzador en una finca de les Cinc Sénies que ha tingut lloc de l’1 de febrer fins al 26 de març. Precisament, aquest divendres dia 26 de març es farà entrega dels diplomes que certifiquen la realització del curs, de 120 hores lectives, que consta d’una part teòrica impartida a l’Espai Jove de Cerdanyola i una pràctica a la zona agrícola de les Cinc Sénies. El regidor de joventut de l’Ajuntament de Mataró, Daniel Hurtado, ha destacat la importància de seguir oferint oportunitats als joves per poder-se formar i accedir al món laboral.

Alguns dels participants al curs professionalitzador han explicat a Mataró Audiovisual que els ha resultat molt profitós i que en aquests dos mesos de treball conjunt han format una família amb la resta de companys. Una formació que els ha de servir per aconseguir el títol, però també experiència i aprendre el dia a dia de la professió de pagès. Els joves han après a plantar arbres, diferents tipus de verdures, treure herbes, i altres processos imprescindibles en el dia a dia de la feina al camp, tal com han explicat en Founeke, en Mohamed i la Valentina, que asseguren que volen trobar un lloc de treball en aquest sector.

El curs l’ha impartit l’associació agroambiental Temps de Saó i detallen que ha estat una gran oportunitat poder acostar la pagesia a un grup de joves des del terreny. Al llarg d’aquests dos mesos han pogut parlar del camp, de la feina de pagès i poder posar en pràctica els coneixements adquirits, plantant o  fent forats per als arbres. Helena Clos, pagesa i membre de Temps de Saó explica que la pràctica és el més important i que els ha permès transmetre els valors del treball en equip.

El projecte ‘Arrelem’ es va impulsar amb la voluntat de rebaixar l’atur juvenil que pateix la ciutat i, d’altra banda, de fer valdre i donar a conèixer un eix estratègic de la ciutat com és la zona agrícola de les Cinc Sénies, on es realitza la part pràctica.

Informa: C.Sánchez/S.Ruiz 

Tags: