Impulsen a Mataró una hackathó que vol facilitar la vida en l’era post-Covid-19

Des d’aquest divendres 1 de maig i fins al diumenge dia 3, Internet es convertirà en l’escenari de l’anomenada Hackathon Covid-19, un esdeveniment online que té com a objectiu trobar solucions que facilitin el retorn a la normalitat quan acabi l’estat d’alarma pel coronavirus. 

La Hakckathon Covid-19 s’adreça a estudiants i professionals de la ciència i la tecnologia, dissenyadors o emprenedors que vulguin abordar el repte que planteja l’organització i que és trobar productes i serveis que ens ajudin a adaptar-nos quan s’aixequi el confinament. I això és el que es podrà veure en aquesta hackathó: més de 40 idees i projectes que repensen la realitat des de diferents àmbits socials, com el de la sanitat, la restauració o el comerç.  

Ho explica Ricard Jornet, president de Som Mobilitat i impulsor del Hackathon Covid-19 amb els també mataronins Martí Manent i David Monreal. 

En la Hackathon Covid-19 participaran, a més a més, uns 80 experts que aportaran la seva experiència i que el diumenge al migdia decidiran a partir d’una presentació quines propostes són les millors perquè rebin suport i puguin desenvolupar-se. Entre aquests experts, destaquen la cap de Plataformes Científiques IDIBAPS, Aina Rodríguez, la general manager del GSMA Mobile World Capital, Therese Jamaa, o Genís Roca, president de Roca Salvatella.

L’organització de la Hakckathon Covid-19 compta amb el suport d’una vintena d’organismes, entre ells l’Ajuntament de Mataró, Eurectat i el TecnoCampus.