Homs Rentals aposta per la diversificació per continuar volant alt

La firma mataronina multiplica clients, facturació i treballadors gràcies a l'expansió d'un negoci que ha estat guardonat amb el premi FAGEM a la millor Trajectòria Empresarial 2023

Homs Rentals, empresa arrelada a Mataró, és un cas d'èxit que sempre ha volgut tocar de peus a terra i que acaba volant alt. Un negoci que generació rere generació, i ja en van sis, ha estat capaç d'adaptar-se a les circumstàncies econòmiques i empresarials de cada moment.

Fa només un any que han canviat de nom i d'imatge. Sense perdre l'Homs, que dona l'essència i l'origen a aquest negoci familiar, s'hi ha afegit Rentals per posar de manifest la seva transformació cap a una companyia que vol ser multisectorial, especialitzada i amb voluntat de continuar creixent. I és que en la darrera dècada han passat de tenir una vintena de treballadors a 280.

Vicenç Homs, administrador d'Homs Rentals: La meva família sempre ha estat lligada al comerç dels materials de construcció. Nosaltres som la sisena generació i cadascuna d'elles ha adaptat l'oferta al mercat del moment. Els meus avantpassats van començar venent sacs de sorra per fer cases, i nosaltres des de l'anterior generació, no estem al comerç propi de materials, sinó en el lloguer i el pagament per ús d'eines i altres utensilis que et facin falta.

L'empresa de lloguer i pagament per ús d'eines i equips industrials ha aconseguit sostenir durant anys un creixement per sobre dels dos dígits i el 2022 van tancar l'exercici amb una facturació de més de 30 milions d'euros.

Amb la crisi mundial provocada per la Covid, donen un altre cop de timó i adquireixen 3 empreses que serveixen per ampliar fins a 14 el nombre de magatzems a Catalunya. Un procés d'expansió que els ha convertit en un dels operadors més actius del sector.

Vicenç Homs, administrador d'Homs Rentals: Un dels nostres lemes ha estat ser molt seriosos i treballar molt intensament. Tot i això, nosaltres tampoc no som sabedors de les veritats immutables, i en el nostre país hi ha gent que fa coses i que les fa molt bé. Sempre estem buscant talent dins i fora de casa i hem identificat actors en el mercat que fan les coses molt bé. Hi hem parlat per saber si volien afegir-se al nostre projecte i n’hem aconseguit alguns. Estem satisfets i n'estem traient profit.

Homs Rentals treballa amb una àmplia varietat d'aplicacions i sectors com ara les infraestructures, la indústria, els esdeveniments, el bricolatge, la jardineria o, fins i tot, la formació vinculada a l'ús de maquinària, els riscos laborals o els treballs en alçada. Una aposta de futur que ha estat reconeguda amb el premi FAGEM a la millor trajectòria empresarial 2023.

Vicenç Homs, administrador d'Homs Rentals: Que a casa teva et donin aquest premi, a part del prestigi, el reconeixement i el sentiment de marca, et fa especial il·lusió. Crec que han tingut en compte el bagatge de les diferents generacions que hem anat treballant a l'empresa, sempre des de Mataró, com a la nostra central, i els canvis que hem anat introduint de mica en mica al negoci per fer-lo créixer.

Amb un catàleg de més de 7.000 actius de lloguer entre màquines, eines, mòduls, contenidors o estructures, la diversificació de l'oferta tampoc ha deixat de banda l'aposta pel comerç digital, que cada cop té més pes en les comandes de l’empresa.