Formació, reindustrialització i digitalització, claus per superar la crisi

Així ho assegura la nova presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca

Fotografia: Mataró Audiovisual

Reindustrialitzar-se i digitalitzar-se. Aquests són els dos camins que ha de seguir el Maresme per poder sortir de la crisi generada per la pandèmia del coronavirus. Així ho ha explicat la nova presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, en la seva primera visita a la Cambra de Comerç del Maresme. Segons Roca, un dels àmbits econòmics on la pandèmia ha estat més crítica és el sector serveis, que representa un 78% de l'economia del Maresme.
A més de la reindustrialització i la digitalització, un dels aspectes claus per encarar l'actual crisi econòmica serà la formació. En aquest sentit, la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, explica que estan acabant d'enllestir un curs específic pel comerç del Maresme sobre "Design Thinking". Es tracta d'una metodologia que busca com trobar solucions a problemes a través de descomposar el problema en moltes parts i analitzar-los en equip, sense límits i de manera empàtica. Una tècnica creada a la Universitat d'Stanford, als Estats Units, que Roca considera que pot ser vital per reforçar els negocis del Maresme.

Des de la Cambra de Comerç de Barcelona també es vol seguir apostant pel programa PICE. Un projecte d'àmbit europeu que ajuda a les empreses a trobar treballadors joves i altament qualificats. Al Maresme, segons Mònica Roca, un 44% dels participants al projecte han acabat trobant feina un cop l'han acabat. Un percentatge superior al que marca la mitjana europea que és del 36%. Per això, un dels reptes de la Cambra de Comerç és generar ocupació a través de les demandes del territori.

Mònica Roca va assolir la presidència de la Cambra de Comerç de Barcelona el 8 de març d'aquest 2021, convertint-se en la primera dona a ostentar el càrrec en els 135 anys d'història de l'entitat.

 

Informa: S.Ruiz