Empreses que han de seguir pagant la SS en ERTO i aturats sense prestació

El SEPE es troba col·lapsat i la millora manera de gestionar prestacions és a través d'internet

Empreses que han de seguir pagant la SS en ERTO i aturats sense prestació

Algunes empreses han hagut de seguir pagant les quotes de la seguretat social tot i haver necessitat recórrer als ERTOS durant la segona onada de la pandèmia. La pròrroga dels expedients de finals de setembre deixava fora de les exoneracions alguns sectors que han continuat necessitant aquests expedients per causes de paralització o limitació de les seves activitats. Els sectors com la restauració, l’hostaleria, l’estètica o els clubs i centres esportius, per exemple, han hagut de tramitar un segon ERTO perquè la pròrroga del primer no els eximia de pagar les quotes de seguretat social. És per això, i tenint en compte el cessament o la limitació de les seves activitats, han hagut de demanar un nou ERTO amb els perjudicis que això els ha representat.

EPE és un autèntic caos avui dia. Asseguren que hi ha treballadors que des del mes de març no han cobrat els seus ERTOs i que a més, la situació s’ha tornat a complicar aquest estiu. La segona tanda d’ERTOs provoca un nou col·lapse i tot plegat està afectant també al cobrament de les prestacions d’atur. Els treballadors que han perdut la seva feina aquest estiu continuen a hores d’ara sense haver cobrat la prestació per desocupació que els pertoca.

Una de les principals complicacions per als treballadors és que les oficines del SEPE estan col·lapsades i presenten moltes limitacions a l’hora de donar cites prèvies presencials. Per això, des d’Advisòria recomanen que els treballadors disposin de certificat digital per gestionar telemàticament les seves prestacions.

Tags: