Els hotels omplen per sobre de les previsions

El turisme nacional, predomina, tot i que els viatgers francesos comencen a repuntar

Els hotels de Mataró han tancat aquest inici d'estiu amb una ocupació d'entre el 50 i el 80%. Unes xifres que varien segons l'allotjament, però que superen amb escreix les expectatives del sector. Les dades, tot i no poder ser comparables encara amb les del 2019, contrasten amb les de l'any passat. L'hotel URH Ciutat de Mataró feia més d'un any que es trobava tancat, des de l'inici de la pandèmia fins al març del 2021, i ara ha tancat el juliol amb un 52% d'ocupació. En el cas de L'Hotel Atenea Port les xifres encara són més positives. L'activitat de l'Atenea també va ser interrompuda per un període de 3 mesos. Des de l'inici del 2021 fins ara ja porten una ocupació acumulada del 60% i durant aquests dos mesos d'estiu ha incrementat fins al 80%. La previsió, de moment, és que les xifres segueixin a l'alça.

Una altra de les conclusions que s'extreu d'aquesta represa de l'activitat és que el turisme de proximitat ha augmentat. Tot i això sembla que durant els mesos de juny, juliol i aquest inici d'agost el turisme estranger, sobretot el francès, torna a repuntar.

Els hotels s'han hagut d'adaptar a unes dinàmiques diferents de les habituals, fent front a cancel·lacions d'última hora. A més, el 80% de les reserves es fan amb una previsió de 3 o 4 dies i, fins i tot, hi ha gent que es desplaça sense reserva demanant allotjament per a la mateixa nit. Això dificulta la gestió dels hotels, però es mostren satisfets de poder reprendre l'activitat i de fer-ho amb un percentatge d'ocupació per sobre de l'esperat.