Els constructors demanen ajuda per afrontar una crisi “pitjor que la del 2008”

El Gremi de Constructors i Promotors d’Obres de Mataró i el Maresme assegura que la majoria dels seus agremiats -a dia d’avui, una setantena- no està treballant a causa del coronavirus. Només estan actius aquells que operen per a grans empreses o bancs. Davant d’aquesta situació, el gremi demana a les administracions mesures per pal·liar els efectes d’una crisi que ja preveuen pitjor que la del 2008, quan va esclatar la bombolla immobiliària.

Des del passat 14 d’abril, el govern espanyol permet fer obres públiques i privades d’infraestructures i edificació, però amb material de protecció individual i exigint que els edificis, establiments o habitatges on treballin estiguin buits. Això ha fet que molts constructors del Maresme, sobretot petites  mitjanes empreses, hagin hagut d’aturar la seva activitat, tant per la manca de material de protecció, com perquè els ho han demanat els mateixos clients.

El president del gremi a Mataró i al Maresme, Juan Jordán, veu la situació del sector molt crítica si les administracions no hi actuen d’alguna manera. Segons Jordán, com a gremi, han seguit tots els passos per demanar les ajudes que han ofert les administracions, però explica que encara no n'han rebut cap resposta. Amb tot, vol ser positiu i espera que la situació del sector es resolgui.  

Alguns ajuntaments del Maresme han pres mesures de suport a les empreses que, en general, s’han vist afectades per la crisi de la Covid-19. Però el que reclama el gremi de la construcció a les administracions és una reducció dels impostos i, sobretot, que la gestió dels tràmits burocràtics sigui àgil i senzilla.

Informa: B. Doñate