Els comerciants del carrer Sant Josep, preocupats per les obres

En nom de 28 establiments, NEM ha presentat una instància per reclamar que l’Ajuntament actuï amb previsió i garanteixi que la finalització dels treballs no interfereixi amb la campanya de Nadal

Els comerciants del carrer Sant Josep estan preocupats. Temen que les obres de la via no acabin abans de la campanya de Nadal i demanen a l’Ajuntament que actuï amb previsió. Els treballs, que formen part del Pla d’Impuls del Centre, van començar el 25 de gener i s’estima que durin 10 mesos. Per tant, el 24 de novembre el carrer hauria d’estar enllestit. Però als comerços associats a Negoci Empresa Mataró els preocupa que algun imprevist en forma d’episodi de pluges o una troballa arqueològica obligui a allargar les obres i, en conseqüència, es trepitgi la campanya de Nadal -que precisament s’inicia el dia 24 amb el Black Friday. Per això el 14 de juliol NEM va presentar una instància en nom de 28 negocis de la zona on reclamen a l’Ajuntament un marge d’error. La proposta dels comerciants és que les obres finalitzin el dia 1 de novembre i així hi hagi tres setmanes per actuar si fes falta.

Xavier Martín, president NEM: “Volem un marge d’error ampli, un calendari que sigui molt més exhaustiu i estigui molt més elaborat i preparat davant qualsevol incidència com la pluja. Ens preocupa que no arribem a temps per Nadal. NEM vol donar veu a aquests comerços que estan molt afectats, especialment ara aquests dies de Santes. Exigim al govern municipal que posi mesures correctores”

Mesures com per exemple augmentar els torns i el personal de les obres, així com mantenir el ritme durant el mes d’agost. Els comerciants lamenten que des de l’inici dels treballs conviuen amb pols i soroll, però també han hagut de fer front a una davallada de clients i, en conseqüència, de la facturació. Valoren positivament la bona voluntat de l’Ajuntament, però reclamen més empatia. De moment, donen la campanya de Les Santes per perdudes, després que no hagi estat possible trobar una alternativa al tancament de l’accés al carrer les nits del 25 i el 28. Els establiments van proposar tapar el sot amb sauló, però no ha estat possible.

Joan Sarrias, regidor de Promoció de Ciutat, Turisme i Comerç: “Entenem el seu neguit. Em vaig passar el matí d’ahir visitant el 80% dels comerciants per parlar de les obres i el protocol d’actuació de Les Santes. Vaig recollir les seves inquietuds i la resposta és bona: entenen que són unes obres i entenen què passa. Ara mateix, a l’espera que la Generalitat ens digui que podem tapar, seguirem treballant en el tram que ens quedi. D’aquesta manera, el 24 de novembre tindrem el carrer obert”

A tot plegat cal afegir-hi la troballa d’un esquelet de l’època romana que es va produir dies enrere. No ha estat una sorpresa, perquè ja se sabia que la zona és molt propera a una antiga necròpolis d’Iluro.