Els comerços mataronins, preocupats pels efectes de les mesures COVID

El petit comerç manté l'obligació de limitar la capacitat al 30% als seus establiments

Els comerços mataronins, preocupats pels efectes de les mesures COVID

En vigor des d'avui el tancament de superfícies comercials de més de 800 metres quadrats que no siguin de productes essencials o alimentació i dels centres comercials que només poden mantenir oberts els supermercats. El petit comerç manté la restricció de limitar la seva capacitat al 30 per cent, com des de fa unes setmanes. Des del NEM, Negoci Empresa Mataró, asseguren que tenen ben controlada l’aplicació de la limitació de la capacitat als establiments però asseguren que han notat una baixada considerable de la gent que compra pels carrers de Mataró.

Des del NEM reconeixen que molts establiments estan passant moments complicats perquè els està sent impossible recuperar els ingressos corresponents al volum de vendes que han perdut. Lamenten haver de seguir fent front a les despeses i consideren que les ajudes que reben de les administracions són insuficients. Ajudes que creuen que haurien de començar amb una reducció de la pressió fiscal.

A hores d’ara, els comerços tenen l’esperança posada en la campanya de Nadal. Tot i que encara no coneixen fins a quin punt es podrà fer una campanya com a tal, amb la instal·lació de l’enllumenat de Nadal o la fira de la plaça Santa Anna, esperen que siguin dies que els permetin recuperar-se de la tendència negativa que fa mesos que arrosseguen.

Informa: C.Sánchez