El TecnoCampus, seu d’una Oficina Acelera Pyme Rural

El projecte, impulsat per la PIMEC i la Diputació de Barcelona, oferirà assessorament i acompanyament a pimes i persones autònomes de municipis petits en la transformació digital

Al Maresme hi ha 25 municipis de menys de 20.000 habitants. Concentren 6.000 empreses i més de 17.000 persones autònomes. Amb l’objectiu d’assessorar-les i acompanyar-les en el procés de transformació digital, la PIMEC està desplegant una xarxa d’oficines arreu de la província de Barcelona. El TecnoCampus serà la seu de l’Oficina Acelera Pyme Rural Mataró.

Joan Pera, president PIMEC Maresme – Barcelonès Nord: “És un programa d’assessorament en la transformació digital. Un canvi que ens ha vingut a sobre, que és molt important, disruptiu. Per tant, aquesta oficina, que neix per donar diagnòstic i assessorament és molt necessària perquè les empreses s’hi adaptin. Les pimes no tenim normalment els recursos humans i econòmics per readaptar-nos, per això és un avantatge disposar d’un espai d’aquest tipus”

Des d’aquesta nova oficina s’oferirà, tant de manera presencial com virtual, assessorament personalitzat a pimes i autònoms. I és que la transformació digital ja no és un repte de futur.

Sergi Morales, regidor d’Ocupació i Empresa de Mataró: “No a nivell de futur, sinó que és un tema molt de present. Crec que hi ha dos grans reptes en l’àmbit de l’empresa, a tots els nivells: la transformació per avançar cap a empreses i economies més sostenibles i la transformació digital. Van un acompanyat de l’altre. I, sobretot, en empreses més petites que sovint queden una mica al marge d’aquests processos de transformació, és molt important que comptin amb algú que les pugui acompanyar i assessorar sobre quines eines poden millorar l’eficiència de l’empresa. Perquè, al final, tot això es tradueix també en una millora de la productivitat”

El Programa d’Oficines Acelera Pyme Rural és una iniciativa de PIMEC i la Diputació de Barcelona i compta amb el suport de Red.es