El TecnoCampus ofereix assessorament a les empreses per gestionar la crisi de la COVID-19

El Tecnocampus posa a disposició de les empreses un espai per orientar-les en la crisi del coronavirus. Com accedir a les ajudes de les diferents administracions, a qui recórrer per tramitar-les i fins i tot el plantejament d’una reconversió temporal de l’activitat. És la mena de suport que ofereix en aquesta situació excepcional el parc tecnològic i empresarial. La voluntat és donar, tant a les empreses del parc com a les de fora, una atenció digital i personalitzada i facilitar-los al màxim tota la informació que prové de les administracions i que els pot ser d’utilitat. La demanda del servei és creixent i tot i que les preocupacions són desiguals en funció de l’empresa i del sector, una de les qüestions més reiterades és la de l’ERTO. 

Aquesta setmana passada, des d’aquest servei s’ha activat una campanya per identificar quines empreses podrien reconvertir part de la seva capacitat productiva per fabricar productes sanitaris. A dia d’avui el principal país productor és la Xina, cosa que pot generar tensions a l’hora d’importar aquest tipus de productes, sobretot pel que fa als preus. És per això que el Tecnocampus vol ser un suport per aquelles empreses del territori que optin per fer aquest pas. I vol identificar també quina seria la demanda que tindrien, actuant com a connectors entre oferta i demanda. 

La crisi derivada de la pandèmia del coronavirus està afectant de manera desigual a les empreses del territori. Si bé algunes d’elles han d’optar per aplicar ERTOs o fins i tot acomiadar alguns dels seus treballadors, d’altres no han vist afectada la seva activitat. Són aquelles que es dediquen a la producció de material sanitari o les que ajuden a altres empreses a millorar la seva aproximació al teletreball.

Informa: C.Sánchez