El Tecnocampus celebra 10 anys amb marge per créixer en formació i empreses

El principal objectiu de futur és la formació del Districte Tecnocampus

El Tecnocampus celebra el seu 10è aniversari. Una dècada de trajectòria d’aquest parc tecnològic que uneix universitat i empresa. Els plans de futur impliquen desplegar el conegut com a “districte Tecnocampus” que pretén que el centre tecnològic es deslocalitzi emplaçant-se en nous espais i projecti les seves capacitats en un ecosistema creixent. Això permetria al centre disposar de més lloc per seguir acollint empreses. D’altra banda, a l’àmbit universitari, el centre de moment ha tocat sostre pel que fa al nombre d’alumnes de graus. De tota manera la voluntat és ampliar els postgraus i l’oferta professionalitzadora de formació continuada.

L’alcalde i president de la Fundació Tecnocampus, David Bote, assegura que la valoració d’aquests 10 anys del Tecnocampus és positiva i que s’han acomplert els objectius. Una de les prioritats complertes ha estat la creació de sinergies entre els diferents àmbits. En xifres, el Tecnocampus acull 3.500 estudiants, 800 llocs de treballs i 120 empreses. Bote també ha fet referència a un estudi que detalla que cada euro invertit en el Tecnocampus té un retorn de més de 4 euros a la ciutat. La voluntat és, assegura, seguir consolidant i fent créixer el projecte.

Per desenvolupar el “districte Tecnocampus”, s’està estudiant diverses possibles ubicacions descentralitzades, com l’antiga seu central de Bankia, una opció ara mateix complicada, el sector Iveco-Pegaso o espais buits al Rengle. Un altre dels objectius vinculats en aquest cas amb les universitats és convertir la ciutat en seu d’una residència universitària, una possibilitat que passa per la col·laboració amb el sector privat.

Informa: C.Sánchez