El Social Neet inicia els joves en la creació de cooperatives amb COOPERATIVITA'T

Una iniciativa europea que vol fomentar aquesta fórmula en l'àmbit social

El Social Neet inicia els joves en la creació de cooperatives amb COOPERATIVITA'T

El projecte Social Neet busca joves entre 18 i 29 anys que estiguin estudiant i/o desocupats per formar part del projecte COOPERATIVITZA'T. Una iniciativa que comença a finals d’aquest mes d’octubre i s’allarga fins al febrer del 2021 i que pretén que els participants creïn pas per pas una cooperativa fictícia i arribin a gestionar fins a la seva dissolució. La voluntat és que els joves visquin l’experiència a partir d’aquest procés i desenvolupin unes competències que puguin servir-los per encetar el seu propi projecte. El termini per participar en aquesta proposta finalitza el pròxim 21 d’octubre i disposa d’entre 10 i 12 places.

El COOPERATIVITZA'T és una de les iniciatives del Social Neet, un projecte europeu del qual en formen part 7 països més i que pretén fomentar la creació de cooperatives d’economia social. Un altre dels elements que s’entrellacen amb el COOPERATIVITZA’T és la creació d’un comitè local de mentoratge, amb autònoms i empresaris del territori, que han rebut una formació específica aquest mes de juliol, per convertir-se en guies per als joves que fan les seves primeres passes.

També en el marc del Social Neet s’han previst de cara a aquesta tardor formacions en l’àmbit de l’oci i el turisme i de la salut i el benestar. Unes formacions que comptaran amb la col·laboració d’experts en cada matèria del Tecnocampus.

Informa: C.Sánchez