El Social Neet inicia els joves en la creació de cooperatives amb COOPERATIVITA'T

Una iniciativa europea que vol fomentar aquesta fórmula en l'àmbit social

Imatge: Ajuntament de Mataró

El projecte Social Neet busca joves entre 18 i 29 anys que estiguin estudiant i/o desocupats per formar part del projecte COOPERATIVITZA'T. Una iniciativa que comença a finals d’aquest mes d’octubre i s’allarga fins al febrer del 2021 i que pretén que els participants creïn pas per pas una cooperativa fictícia i arribin a gestionar fins a la seva dissolució. La voluntat és que els joves visquin l’experiència a partir d’aquest procés i desenvolupin unes competències que puguin servir-los per encetar el seu propi projecte. El termini per participar en aquesta proposta finalitza el pròxim 21 d’octubre i disposa d’entre 10 i 12 places.

El COOPERATIVITZA'T és una de les iniciatives del Social Neet, un projecte europeu del qual en formen part 7 països més i que pretén fomentar la creació de cooperatives d’economia social. Un altre dels elements que s’entrellacen amb el COOPERATIVITZA’T és la creació d’un comitè local de mentoratge, amb autònoms i empresaris del territori, que han rebut una formació específica aquest mes de juliol, per convertir-se en guies per als joves que fan les seves primeres passes.

També en el marc del Social Neet s’han previst de cara a aquesta tardor formacions en l’àmbit de l’oci i el turisme i de la salut i el benestar. Unes formacions que comptaran amb la col·laboració d’experts en cada matèria del Tecnocampus.

Informa: C.Sánchez