El sector immobiliari del Maresme comença a recuperar-se després de la COVID-19

En la darrera dècada, el sector immobiliari ha hagut de refer-se de dues crisis econòmiques destacables. La primera, i més rellevant, va ser la del 2008. La segona ha estat estretament lligada amb l’arribada de la pandèmia del coronavirus. Des que es va decretar l’estat d’alarma, l’activitat immobiliària va aturar-se en sec. Tot i que el sector ha intentat adaptar-se a la situació creant, per exemple, tours virtuals dels immobles que estaven en venda, al final, David Llopis, Delegat Territorial del Maresme Sud dels Col·legis i associació d’agents immobiliaris, afirma que la interacció entre el comprador, el venedor i l’habitatge és imprescindible a l’hora d’acabar adquirint una propietat. 

En aquests moments, sembla que la situació comença a canviar. El mercat s’està reactivant a uns nivells inclús millors als previs a l’estat d’alarma. El motiu que pot explicar aquesta revifada és, segons Llopis, que el confinament ha creat a la població la necessitat de tenir un espai a l’aire lliure, ja fos una terrassa, un balcó o una zona comunitària, àrees que no es poden trobar en tots els habitatges. A més, també s’ha notat un interès major en intentar sortir de grans ciutats com ara Barcelona i traslladar-se a cases o pisos de comarques com el Maresme. 

De cara als propers mesos, el sector immobiliari és optimista. Si bé és cert que hi haurà molta gent que econòmicament haurà quedat molt tocada per aquesta crisi, reconeixen que també hi haurà part de la població que podrà permetre’s el canvi de domicili. 

Informa: L.Sanmiquel