El sector de la construcció no s’atreveix a quantificar els costos de tenir les obres aturades

Les obres estan paralitzades des de fa més de 10 dies. Primer es van aturar les públiques i finalment el decret d’estat d’alarma signat pel govern espanyol, va obligar a frenar tot el sector de la construcció. Des de la delegació al Maresme del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics  i Enginyers d’Edificació de Barcelona (CAATEEB) expliquen que la decisió va arribar una setmana tard i que es va treballar durant aquest temps sense les mesures que creien necessàries. A més a més, asseguren que ha baixat la demanda de documentació visada per obtenir el permís d’obres en un 45 per cent, mentre que la majoria de documentació que ja estava registrada, correspon a les obres que estaven en marxa.

El sector està més que tocat i a hores d’ara no s’atreveixen a xifrar els costos que genera tenir les màquines aturades. Costos que el que sí que preveuen és que siguin elevats, ja que afecta tant a les grans empreses, com a les mitjanes i també als autònoms.

Per animar al sector des del CAATEEB s’ha elaborat un vídeo anomenat “Parem avui per construir demà”. I per continuar construint el país el dia que es pugui reactivar el sector de la construcció caldrà, si més no, paciència. Joan-Fèlix Martínez, delegat al Maresme de la CAATEEB, explica que caldrà reactivar tot el sector, però alerta que no serà fàcil.

En cas que continuï l’estat d’alarma, és possible però, que s’aixequin algunes restriccions i que es pugui reactivar el sector econòmic i empresarial com ara la construcció, aturada des del 26 de març.

Informa: M.Gómez