El sector de l’oci, a mig gas pel coronavirus

El sector de l’oci és un dels més afectats per les mesures de prevenció contra el coronavirus que anunciava aquest dijous el govern de la Generalitat. Molts dels locals del polígon del Pla d’en Boet com Cocoa, Particular, Classic o la Sala Clap ja han anat anunciant a través de les seves xarxes socials que tancarien com a mínim durant quinze dies. En el cas de la Sala Clap el tancament també ha comportat la suspensió dels concerts previstos tant per aquest cap de setmana com el següent.

Altres han optat per mesures mes intermitges complint amb el que determina la mesura i optant per omplir tant sols un terç de l’aforament en tots aquells esdeveniments que impliquin a menys de 1.000 persones. Seran pocs els que ho faran, un d’ells Miracle, que ha dit que per ara i a no ser que variïn les restriccions la seva intenció és obrir aquest cap de setmana omplint tant sols un terç de l’aforament amb el que compten, és a dir, deixant passar només a 300 persones. També expliquen que han decidit extremar les mesures higièniques amb gots d’un sol ús o dispensadors desinfectants de mans pel personal.

Unes mesures extraordinàries que per ara només duraran 15 dies, però que es poden allargar en el temps i que de ser així podrien portar importants pèrdues econòmiques al sector. Per ara el sector es troba preocupat, però sobretot expectant.

La mesura també afecta als teatres. Per exemple, en el cas de la Sala Cabanyes, s’ha decidit no cancel·lar les funcions de “Per davant i pel darrere” previstes i seguir-les oferint amb només un terç de l’aforament.

Informa: A.Gual