El relleu generacional dels oficis, una de les preocupacions de la FAGEM

La FAGEM assegura que cal una aposta clara per la Formació Professional i la vocació dels oficis, no només a la comarca del Maresme

A més a més de sectors com el comerç o l’alimentació, cada vegada falta més mà d’obra als oficis. Falten instal·ladors, operaris tèxtils o paletes i no només a la comarca del Maresme, sinó a bona part del territori català. Així ho ha explicat la FAGEM, que alerta que s’està perdent el relleu generacional dels oficis a conseqüència del desinterès dels joves. Des de la patronal insisteixen en la necessitat que les administracions segueixin oferint ajudes per fomentar la contractació de joves, però reivindiquen també la dignificació dels oficis.

Una de les oportunitats per fomentar aquest relleu dins dels oficis és, també, apostar per la Formació Professional del país. Segons Moré és amb aquest tipus de formació on s’aconsegueix aprendre bona part d’aquestes feines. Una Formació Professional que s’està estenent amb força, però, segons ella, cal més insistència a valorar aquests estudis per equilibrar-los, sobretot, amb el món universitari. Una solució que creuen que ha de passar per entrellaçar el teixit empresarial i el món del treball.

Tot plegat s’ha debatut al IV Congrés de Pimes de Catalunya d’aquest any, que ha de finalitzar el 15 de juny. En total es preveuen organitzar unes 20 trobades amb 24 organitzacions territorials i sectorials. Aquest any el Congrés rep per lema “Resiliència, digitalització i sostenibilitat, les claus per a la recuperació de la pime catalana”.

 

Informa: M.Gómez