El preu del lloguer a Mataró augmenta un 20% l'últim any

El preu del lloguer a Mataró se situa sobre els 10 euros el metre quadrat. Per tant, per un pis de 100 metres quadrats el preu del lloguer es podria arribar a enfilar fins els 1000 euros, tenint en compte variables com la zona de la ciutat on es troba o el tipus d'obra. Són dades aquestes facilitades pel portal Habitaclia, que explica que el que passa a la comarca del Maresme en relació als lloguers, està molt lligat amb el que passa a Barcelona, on barris com Ciutat Vella es mouen sobre els 20 euros el metre quadrat, fet que expulsa a molta gent de la zona i l'obliga, en moltes ocasions, a buscar habitatge fora de la ciutat.

Aquesta situació també ve donada pel desequilibri entre l'oferta i la demanda. Amb la crisi, molts immobles d'obra nova van entrar al mercat de lloguer, però, amb la progressiva liquidació de les hipoteques i la reactivació de les vendes, aquestes viviendes ja no estan disponibles pel lloguer i aquest mercat s'ha anat reduint de forma progressiva.

La solució a la problemàtica és complexa, tot i així, afirma Quiles que caldria disposar d'un parc públic de lloguers ampli, per tal de poder contenir aquesta pujada. En percentatges, durant l'últim any els peus del lloguer van pujar a Mataró pràcticament un 20%, de cara a aquest 2018 s'espera que els preus segueixin pujant però de forma més moderada.

 

Informa: A.Gual