El NEM pronostica un fort ressentiment econòmic del teixit comercial de Mataró

Els comerços de la ciutat de Mataró, així com els de la resta de l’estat espanyol, porten un mes amb les persianes baixades. La repercussió econòmica està sent dura. No només no ingressen sinó que a més, s’han vist obligats a tramitar Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació. Aquesta paralització de l’activitat fa que el teixit comercial estigui amoïnat segons ha explicat Jordi Novo, president del Negoci Empresa Mataró, a micròfons de Mataró Audiovisual.

Des del NEM estan oferint tot tipus d’assessoraments a aquells negocis que ho sol·liciten. Tot i així, Novo denuncia que qui hauria de bolcar-se i aportar la liquiditat que fa falta són els governs espanyol i català. De fet, així li va transmetre al president de la Generalitat, Quim Torra, en una reunió que van mantenir fa unes setmanes.

Un dels problemes principals, assenyala Novo, no té a veure només amb la repercussió immediata de l’estat d’alarma sobre el sector. El que més preocupa és com es podrà tornar a la normalitat una vegada se superi la pandèmia. El ritme de consum no es recuperarà al nivell que va aturar-se i això pot acabar provocant que moltes empreses es vegin obligades a acomiadar part dels seus treballadors tot i poder arribar a ser penalitzades.

El president del Negoci Empresa Mataró no descarta que una vegada la situació es normalitzi hi hagi comerços que no puguin aixecar de nou les persianes. Finalment, conclou que el teixit comercial podria ressentir-se de valent si ara no es prenen les mesures necessàries i s’estableix un pla d’acció pel futur.

Informa: L.Sanmiquel