El NEM denuncia les conseqüències de l’arbitrarietat de les mesures Covid

Negoci Empresa Mataró destaca les conseqüències econòmiques que ha hagut d’afrontar tot el teixit comercial de la ciutat i que han comportat, en diversos casos, el cessament de l’activitat empresarial de molts establiments.

El 14 de març de 2020 es decretava l’Estat d’Alarma a l’estat espanyol. Una decisió que comportava la limitació de la mobilitat de la ciutadania i restriccions que afectaven de ple l’economia del país. 1 any després del que es considera l’arribada oficial de la Covid-19 a Catalunya, diferents entitats han fet balanç del que els ha suposat la crisi derivada d’aquest virus.  En el cas del NEM, el Negoci Empresa Mataró, amb el recent arribat a la presidència Xavier Martín, destaquen que el comerç a la ciutat està vivint un moment molt delicat. Segons Martín, el teixit econòmic de la capital del Maresme s’ha ressentit de valent a causa, en part, de l’arbitrarietat de les mesures establertes durant aquest període.

Com està el comerç? Doncs tocat i desanimat. El que no s’entén és que les restriccions siguin tan dràstiques. Crec que haurien d’haver estat unes mesures més establertes, més definides i més clares. D’un principi a un final. I els actes més incívics de la gent, castigar-los. Però no podem pagar tots per 4. 

D’altra banda, Martín reivindica que els comerços han trobat la manera de convertir-se en espais segurs. Tots ells han adaptat les seves instal•lacions d’acord amb la normativa per prevenir la propagació del coronavirus.  

És més fàcil contagiar-nos en el nostre entorn que no quan sortim perquè els comerços han posat moltes mesures. Hi ha hagut moltes inversions. Gels hidroalcohòlics, desinfectants, desinfeccions, ventilació, el personal, un 30%...

En 2-4 anys vista, des del NEM tenen l’objectiu de convertir Mataró en una alternativa a Barcelona a nivell cultural, comercial, gastronòmic, d’oci o en educació. Per aconseguir-ho, Martín explica que s’estan elaborant grups de treball molt específics i especialitzats en diferents àmbits per promoure l’economia mataronina i així, sortir de la crisi actual i atraure futurs inversors.

Informa: L.Sanmiquel/ P.Andreu