El Maresme treballa per regular els pisos turístics als seus municipis

El Consorci de Promoció Turística del Maresme i el Consell Comarcal treballen per controlar els pisos turístics als municipis de la comarca. Des de fa mesos, els dos ens estan dissenyant, a petició del consell d’alcaldes, un sistema que permeti saber quants n’hi ha, si són legals i establir com es distribueixen dins la trama urbana. Tot plegat, tenint en compte la concentració d’aquest tipus de pisos en una mateixa zona encareix el parc d’habitatges i exclou la possibilitat d’establir-hi habitatge social. A més, s’apostarà per promocionar els pisos turístics que estiguin legalitzat i se’ls farà abonar la taxa turística, que repercuteix en el territori. 

El president del Consorci de Promoció Turística del Maresme, Joaquim Arnó, també s’ha referit al Pla Estratègic que s’està implementant al Port de Mataró. Arnó ha advertit que els municipis no poden treballar de manera individual per configurar els seus ports, sinó que cal comptar amb els ports de l’entorn. En aquest sentit ha assegurat que des del Consorci els agradaria treballar amb tots els ports de la comarca per potenciar-los de manera conjunta.

Després de l’estiu el Consorci ha fet un primer balanç de l’ocupació hotelera a la comarca, basada en les dades que ofereix la Diputació de Barcelona i que assenyalen una ocupació màxima del 90 per cent a la comarca. 

Informa: C.Sánchez