El Maresme podrà començar a rebre turistes a finals de juny i turisme estranger des del juliol

El govern espanyol demana als establiments del sector serveis que es preparin per rebre turistes des de finals del mes de juny i convida a tots els espanyols a planificar les seves vacances. El president de l'executiu ha anunciat que, a més, Espanya podrà rebre turistes estrangers a partir del mes de juliol. En aquest sentit, ha assegurat que al renom de la marca Espanya en l'àmbit del turisme se li podran afegir els segells de seguretat sanitària i compromís amb la sostenibilitat. Sánchez ha afirmat que es garantirà que no hi hagi risc per a cap de les parts.

D'altra banda, el president del govern espanyol també ha anunciat que dimarts el consell de Ministres aprovarà l'ingrés mínim vital, una renda que donarà cobertura a 4 de cada 5 persones que pateixin pobresa severa i a la que es destinaran 3.000 milions d'euros. La renda, que s'hauria de començar a a cobrar aquest mes de juny, s'atorgarà en funció del nombre de persones de cada llar i d'acord amb el què percebin, es completarà la diferència fins als ingressos mínims.

A la compareixença d'aquest dissabte, Pedro Sánchez també ha anunciat la represa de la Lliga de Futbol Professional, i d'altres competicions esportives, a partir del pròxim dia 8 de juny, coincidint amb l'entrada a la fase 3. El president del govern espanyol ha afirmat que "la pilota tornarà a rodar amb totes les garanties de seguretat". S'ha referit a altres activitats com el cinema, els museus o els teatres i ha assegurat que aniran recuperant l'activitat de forma progressiva.

A més, el pròxim dimarts, el govern espanyol vol aprovar la declaració formal de dol oficial a tot el territori estatal, que ja es trobarà totalment en fase 1. Serà un període de dol que s'allargarà deu dies i representarà el més llarg de la història d'Espanya.

Pedro Sánchez ha començat la seva compareixença assegurant que "el pitjor ja ha passat" i que "els espanyols units han aturat el virus". També s'ha referit a l'entrada a la fase 1, aquest dilluns vinent, assegurant que es podran tornar a fer moltes de les coses que havien quedat paralitzades però que encara queda un mes per acabar completament la desescalada. En aquest sentit, ha apuntat que encara quedaran algunes restriccions que cal complir "sense por però amb prudència i responsabilitat" perquè un rebrot "no és ni molt menys impossible".

Pedro Sánchez també ha justificat la utilització de l'estat d'alarma com "l'única figura que limita la mobilitat". Una eina que assegura ha aconseguit disminuir els contagis i que ha beneficiat tothom i per això afirma que l'estat d'alarma "no entén de partits ni competències sinó únicament de salut pública, que sempre és el primer".

Informa: C.Sánchez