El juliol duplica les pernoctacions de juny al Maresme

La previsió és que aquesta tendència creixent que s’està assolint des de principi de temporada es consolidi durant l’agost i el setembre

Aquest mes de juliol ha millorat les expectatives del sector del turisme al Maresme amb el màxim nombre de pernoctacions de l’any. El mes passat es van duplicar les nits d’allotjament a la comarca respecte del mes de juny.

En aquest setè mes de l’any, s’han superat les 800.000 reserves a algun dels establiments. Uns 260.000 turistes han triat la comarca per passar les seves vacances, decantant-se per l’hotel i el càmping, segons les dades de la plataforma Tourism Data System. El president del Consorci de Promoció Turística del Maresme, Joaquim Arnó, reconeix que encara falta per assolir dades com les del 2019, però assegura que la comarca està en el bon camí per la recuperació.

La taxa d’ocupació hotelera en funció de les places en oferta ha fregat el 60%, superant el 40% del mes de juny. Els empresaris del sector valoren positivament com està anant aquest any respecte al 2020. Els establiments hotelers han acollit unes 160.000 pernoctacions d’estrangers durant el juliol.

Els càmpings, per la seva banda, s’han situat al voltant del 50% de l’ocupació, millorant també el 30% del mes de juny. Els estrangers han fet més de 40.000 pernoctacions en càmpings, una xifra molt més alta que l’any 2020. La previsió és que aquesta tendència creixent que s’està assolint des de principi de temporada es consolidi durant l’agost i el setembre.

Una de les principals apostes del sector turístic per aquesta temporada ha estat la seguretat en el context de pandèmia. Tots els establiments s’han adaptat a les necessitats de la pandèmia reforçant els seus protocols de neteja i desinfecció i oferint espais lliures de COVID-19.

Informa: C.Sánchez

Tags: