El Gremi d’Hostaleria del Maresme esperava reobrir el torn de nit aquest dilluns

El Gremi d’Hostaleria maresmenc se sent decebut per la darrera revisió de les restriccions anunciada la setmana passada en la qual no es contempla, fins com a mínim d’aquí 15 dies, la reobertura del torn de sopars per la restauració

Les noves mesures que han entrat en vigor aquest dilluns dia 15 de març han caigut com una gerra d’aigua freda al sector de la restauració. Des del Gremi d’Hostaleria del Maresme afirmen sentir-se ‘decebuts per la manca de sensibilitat del Procicat’. De cara a aquesta última revisió de les restriccions, esperaven ‘una nova millora de les seves perspectives de negoci’. Així ho explica el president del Gremi d’Hostaleria i Turisme del Maresme, Enric Bartrés.

De les mesures no estem contents. El que estem és molt descontents de la forma que ho fan. Nosaltres estem en el sector de l’alimentació, que és l’hostaleria, i el que no pot ser és que en el sector de l’alimentació les grans superfícies s’estiguin fent d’or i que a nosaltres ens deixin morir. Les mesures que està fent el Procicat, per mi, ens estan perjudicant.

A banda, a través d’un comunicat, el Gremi també detalla que amb la darrera actualització, la que els permetia treballar en horari ininterromput de dos quarts de vuit del matí a cinc de la tarda, alguns establiments han pogut aproximar-se a una ‘capacitat de facturació del 40%’. Els restaurants però, no han notat aquesta millora ja que a les nits continuen sense comptar amb el torn del sopar. En aquest sentit, Bartrés demana que es valori la feina de prevenció feta pel sector i que s’atenguin les seves peticions.

Si diuen i demostren que nosaltres som els responsables de la Covid-19, tancarem els restaurants. Però no som nosaltres els culpables que hi hagi coronavirus. Llavors, tenim restaurants que ho estan fent molt bé. Nosaltres podem seguir mesures encara més estrictes de les que tenim. Si això ho complim, per què no ens obren?

Unes peticions que ja van fer dies enrere i que giraven entorn a reprendre, precisament, el torn de nit als caps de setmana ampliant mitja hora, fins a dos quarts d’onze, el toc de queda. Una petició que va ser desestimada, com a mínim, en la darrera revisió de les restriccions.

Aquest dilluns al matí però la consellera Meritxell Budó ha insinuat que creu que és el moment de ‘plantejar la reobertura de la restauració als vespres’. Caldrà veure si aquesta flexibilització de les mesures es té en compte en la propera reunió plantejada pel Procicat i si aquesta entra en vigor d’aquí 15 dies.

Informa: L.Sanmiquel / J.Monfort