El govern congelarà els principals tributs el 2022

L'arribada de noves subvencions per part de la Generalitat i del govern de l'Estat ha de permetre a l'Ajuntament esmorteir la pèrdua d'ingressos, com la derivada de la fi dels peatges

Mataró congelarà els principals impostos per l’any vinent. La previsió és també mantenir aquesta congelació el 2023. Així ho ha assegurat aquest matí el regidor d’Administració i Bon Govern, Juan Carlos Jerez, al Mirador. Segons Jerez, la proposta d’ordenances fiscals pel 2022 no planteja un increment dels principals tributs municipals, com l’IBI, després de dos anys de pujades. L’arribada de noves subvencions tant per part de la Generalitat com del govern de l’Estat és el que permet, segons Jerez, esmorteir la pèrdua d’ingressos, com la derivada de la fi dels peatges. L’aixecament de les barreres farà que el consistori mataroní no ingressi 350 mil euros d’IBI. Segons Jerez, però, l’Ajuntament pot aguantar aquest tipus d’impactes els pròxims dos anys.

Mataró acumula dos anys seguits de pujades dels principals tributs. En el cas de l’IBI, es va apujar un 8% l’Impost de Béns Immobles del 2020 i un 6% d’aquest 2021. Per aquest 2021 també s’han incrementat altres impostos com el de la brossa, la taxa de guals o l’Impost d’Activitats Econòmiques. De mitjana, segons l’Ajuntament, tant l’increment del 2020 i el 2021 va ser d’aproximadament 50 euros per família.