El gel a la restauració, una problemàtica parcial

Alguns establiments estan patint la manca de gel per part dels distribuidors, mentre que d'altres s'han preparat prèviament o tenen màquines pròpies

L'arribada de gel a la restauració ha estat una de les grans preocupacions a alguns negocis. La manca de glaçons d'algunes empreses que el distribueixen ha afectat a bars del centre de Mataró. Un cas és el bar Canaletes, que porten dues setmanes sense gel. Però això no passa en tot el sector de la restauració. La previsió per Santes o la correcta distribució d'alguns proveïdors estan permetent oferir el mateix gel de sempre.

Un tercer cas és el d'aquells bars que tenen màquina de gel pròpia. Aquí ja no hi entra la crisi de distribució i això els fa no dependents. Des del Gremi d'Hosteleria i Turisme de Mataró i Maresme, expliquen que justament aquesta darrera mesura està sent una de les més recorrents, per evitar perdre gel en èpoques de calor. Una de les altes problemàtiques pel sector és la regulació de les temperatures interiors. Si han de situar la climatització a 27 graus, el gel se'ls farà més indispensable.

Informa: F.Andrés/ J.Monfort