El cost econòmic de la tornada a l'escola

La tornada a l’escola comporta sempre una visita a la botiga per comprar el material escolar que farà falta durant el curs. A diferents nivells, qualsevol curs a partir de la primària i depenent de les eines que ja ofereix cada escola, necessita adquirir material escolar. La motxilla, l'estoig, les llibretes, els bolígrafs i tota la resta de material escolar formen part de la llarga llista de productes necessaris per la tornada a l'escola. Uns productes clàssics que conviuen amb les noves tecnologies.

En el cas de Pinmat, s’han especialitzat en els estudiants del Batxillerat científic i especialitats artístiques en el grau. En aquest sentit també destaquen com a clients, adults que aprofiten per formar-se al llarg de la vida i conèixer noves tècniques com la pintura.

Els llibres, el material o la matrícula de l'escola són les principals despeses que cal afrontar quan comença l'escola al setembre. Unes despeses, això sí, que varien molt segons cada centre educatiu, si és públic o concertat, o si, per exemple, els nois i noies han de dur uniforme o no. Tot i això, la mitjana a Catalunya és de 1069 euros per alumne, segons el portal Kelisto.es.

Informa: O.Debat