El control d’accés de Les Santes perjudica els negocis de darrere l’Ajuntament

El NEM assegura que les botigues, bars i restaurants del nucli antic consideren que és incessari mantenir tancada la plaça de l’Ajuntament durant tota la setmana perquè perjudica l'activitat dels negocis. També es queixen de la manca de neteja a la zona

Els establiments de la plaça de l’Ajuntament i alguns de la plaça Gran denuncien perjudicis pels actes de Les Santes que s’han programat darrere la casa gran. Els afectats asseguren que no han rebut suport ni solucions per part de l’Ajuntament pels greuges que aquests dies els ocasiona la celebració de la festa major al nucli antic de la ciutat.

La floristeria Frèsia, la perruqueria Bel, el bar Toneta, la Creperia i el Gatzara, però també establiments de la Plaça Gran, són els que han vist perjudicada la seva activitat. Botigues, però sobretot establiments de restauració han hagut d’adaptar la seva activitat aquests dies i fins i tot alguns d’ells s’han vist obligats a limitar l’activitat o inclús a tancar les portes, com és el cas del Gatzara, que no ha pogut instal·lar la seva terrassa i no reobrirà fins el dilluns 2 d’agost.

De fet, des de l’establiment, comunicaven a través d’Instagram, que han intentat “de manera individual i conjunta “buscar solucions a la situació” i lamenten que tot i la seva bona predisposició no han rebut “ni suport ni solucions per part de cultura ni per part de l'Ajuntament”.

En alguns casos, com el de la floristeria, els seus clients no podien accedir a l’establiment o els feien fer la volta per fer-ho i tampoc podien fer els carregaments habituals amb furgoneta perquè el gual els ha quedat inhabilitat. Des de l’Ajuntament s’ha donat aparcaments alternatius per al veïnat de la zona, però consideren que es tracta d’una solució poc eficaç per a carregar i descarregar mercaderia.

El NEM està recopilant les diferents queixes dels associats afectats per traslladar-les a Cultura de l’Ajuntament. Oriol Vives de Can Serrat, a la plaça Gran i membre de la Junta Directiva del NEM assegura que cal fer un pas endavant en la convivència entre actes festius i l’activitat comercial i de restauració. L'Associació Mercat de la Plaça Gran i Casc Antic, per la seva banda, reclama més coordinació entre Cultura, Promoció Econòmica i els establiments per l'impacte que grans esdeveniments com les Santes poden provocar en la seva activitat.

Una altra de les queixes dels establiments de la plaça de l’Ajuntament i de la Plaça Gran és la manca de neteja després dels actes nocturns. Consideren que l’activitat matinal d’aquests espais comença amb tota la brutícia que s’ha generat la nit anterior i reclamen que l’Ajuntament es posi al dia amb la neteja del nucli antic de la ciutat.

Alguns establiments també lamenten manca d’informació per part de l’administració. Asseguren que van rebre la comunicació sobre els actes a la plaça amb molt poc marge i això els ha impedit organitzar-se i prendre les decisions més convenients per al negoci.

Tags: