El Consell Econòmic i Social engega un Pla per facilitar la transició energètica

El regidor d'Ocupació i Empresa, Sergi Morales, diu a l'entrevista de Mataró Ràdio que 'el Pla té tres eixos: crear les infraestructures necessàries, assessorament a les empreses i bonificacions fiscals'

Instal·lació de plaques solars a la coberta d'un edifici
Instal·lació de plaques solars a la coberta d'un edifici

El Consell Econòmic i Social ha aprovat un Pla per a l'eficiència i la transició energètica al sector empresarial de Mataró. El president del Consell i regidor d'Ocupació i Empresa, Sergi Morales, ha explicat a l'entrevista de Mataró Ràdio quins són els principals eixos del Pla. 

SERGI MORALES, regidor Ocupació i Empresa.
El Pla que hem aprovat bàsicament consta de tres eixos. Un focalitzat a les infraestructures que necessita la ciutat i que a més a més pot generar feina i creixement econòmic, tot l'àmbit de l'acompanyament i l'assessorament i l'àmbit de fiscalitat, les bonificacions fiscals. 

La utilització del Tub Verd pel sector privat i l'impuls de l'autosuficiència amb plaques fotovoltàiques per a les empreses són la base de la transformació energètica. Es posarà en marxa un Dispositiu de Transició Energètica a l’Oficina Mataró Empresa del Tecnocampus per assessorar les empreses que vulguin fer el canvi.

SERGI MORALES
Tenir algú que, quan diguis qui m'ho pot fer això, qui em pot ajudar?. Doncs que tinguis algú, com el tindrà amb aquest dispositiu, que t'ajudi i t'acompanyi i et digui "escolta, no pateixis, que et farem l'estudi, t'acompanyarem, buscarem les línies de finançament, et buscarem tres empreses que et faran el projecte i el pressupost, que a més a més saps que seran empreses locals, de confiança... És a dir, facilitar la vida a les empreses, als emprenedors per a que ho puguin fer de forma més fàcil.

Morales ha explicat que s'ha implicat també el Gremi d'Instal•ladors del Maresme per a facilitar la instal•lació de plaques solars i que es faran cursos ocupacionals per disposar de personal preparat en aquest sector.