El Consell Comarcal del Maresme compta amb un pressupost rècord per aquest 2021

El Consell Comarcal del Maresme disposarà de més de 50 milions d’euros, un increment del 25% respecte l’any anterior, per fer front a la realitat socioeconòmica de la comarca

El Consell Comarcal del Maresme compta amb un pressupost rècord per aquest 2021

Per aquest 2021 el Consell Comarcal del Maresme disposa d’un pressupost que supera els 50 milions d’euros. Suposa un 25% més que el de l’any anterior i se situa com la xifra més alta en els darrers 10 anys. Respecte l’any 2020, l’increment és de mes de 10 milions i mig d’euros. Aquesta pujada s’explica gràcies a unes majors aportacions de tots els departaments de la Generalitat, exceptuant Cultura.

La partida que més ha notat aquest augment és la destinada als ajuts de menjador escolar. Amb un increment del 45%, disposarà d’una mica més de 7 milions i mig. A més, aquesta partida es podrà ampliar en el cas que no cobrir totes les peticions de la comarca. D’altra banda, les inversions en el medi ambient són la segona partida que més creix arribant gairebé als 9 milions d’euros.

El pressupost contempla diverses inversions principals. Algunes d’elles són la construcció de dues Estacions Depuradores d’Aigües Residuals a Tordera i Roques Blanques. També està previst millorar la de Mataró. 

Aquest pressupost va ser aprovat el passat mes de desembre amb els vots favorables d’ERC, Junts per Catalunya i el Conseller No Adscrit. El PSC, la CUP i En Comú Podem es van abstenir mentre que el grup comarcal de Ciutadans s’hi va oposar.

Informa: L.Sanmiquel